Dřevěné misky
Pořádný kus masivu, jedinečná kresba dřeva a odstín, který se mění s každým dalším stolováním. Dřevěné misky na jídlo, kaši nebo třeba na ovoce patří ke kouskům, které mohou sloužit celé generace.
Nejprodávanější
Jak pečovat o dřevěné výrobky v kuchyni
Dřevo v žádném případě nepatří do myčky na nádobí. Vlivem vysoké teploty a agresivního saponátu by se misky v myčce zkroutily a popraskaly. Omývejte proto dřevěné misky v ruce, při větším znečištění zvolte kombinaci jedlé sody a citronu. Po vyčištění misky osušte a natřete jemnou vrstvou přírodního oleje, který je vhodný pro styk s potravinami (můžete využít i olej, který máte v kuchyni, např. olivový, řepkový, slunečnicový).
Které dřevo je nejodolnější?
Přemýšlíte nad novými doplňky do kuchyně? Bývají vystavovány vysoké míře vlhkosti, což se může podepsat na délce jejich životnosti. Zvolte proto materiály snadno udržitelné a odolné. Exotické typy dřeva (mango, akácie, oliva) jsou na tropické podmínky zvyklé a pyšní se skvělou odolností. Podobnou kvalitou se vyznačuje i proutí a trávy (bambus, vrbové proutí). U masivního dřeva je pak zásadní pečlivé ošetření a pokud se budete o misky pečlivě starat a pravidelně je olejovat, odmění se dlouhou životností.