Košíky a ošatky na chleba a jiné pečivo
Struktura i tvar ošatek se otiskuje do těsta a tvoří klasický vzhled bochníku. Ošatky na přípravu čerstvého domácího chleba ale využijete nejen na kynutí těsta, hodí se i pro uskladnění a servírování pečiva. Ošatky není vhodné nemáčet do vody, po použití nechte pouze oschnout, případně vykartáčujte.

Řazení produktů
Výpis produktů
Ovládací prvky výpisu
Rattan versus proutí
Ošatky na pečivo jsou praktickými pomocníky při pečení a servírování pečiva. V nabídce najdete dva typy ošatek - jeden vyrobený z rattanu a druhý z vrbového proutí, které se liší jak materiálem, tak především v použití. Ošatky z rattanu jsou ideální pro kynutí těsta při pečení domácího chleba. Díky svému pružnému a prodyšnému materiálu umožňují těstu správné kynutí a vytvoří dokonalý bochník. Ošatky z vrbového proutí při kynutí spíše nevyužijete, ale jsou skvělým doplňkem pro servírování pečiva. Jejich přírodní vzhled a rustikální design dodávají každému servírování neodolatelný šarm.
Domácí kváskový chléb: recept
Jestli si nevíte rady, jak upéct kváskový chléb, upečte si ho podle našeho receptu na domácí chleba. Ze lžičky kvásku, vody a mouky si připravte rozkvas. Po 8 hodinách si z něj odeberte lžičku na příští pečení a v dobře uzavřené vzduchotěsné kořence jej vložte do lednice. Do mísy k rozkvasu přidejte 80 g jogurtu, 200 g žitné a 400 g pšeničné mouky, 330 ml vody, 2 lžíce oleje, 2,5 lžičky soli a 3 lžičky kmínu. Těsto nechejte 4 hodiny kynout v pomoučené ošatce. Vyklopte jej na plech a vložte do trouby rozpálené na 250°C. Po 15 minutách ztlumte na 190°C a pečte ještě dalších 45 minut. Po vychladnutí vám v chlebníku bochník vydrží čerstvý 2-3 dny.
